Sposób przygotowania:
Makaron w pikantnym sosie
Obrać czosnek i cebulę. Pokroić cebulę w drobną kostkę, czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę. Obrać marchew, umyć, pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzać na głębokiej patelni 2 łyżki oleju, zeszklić czosnek i cebulę. Wrzucić plasterki marchwi, dodać pomidory wraz z zalewą. Przykryć, gotować na średnim ogniu około 20 min. Gotować makaron 10-12 minut w osolonej wodzie. Rozmiksować sos pomidorowy, a następnie przetrzeć przez gęste sitko do drugiego naczynia. Jeszcze raz podgrzać, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Osączyć na sitku makaron, rozłożyć na talerze. Polać sosem, posypać serem. Podawać zaraz po przygotowaniu. Ozdobić bazylią lub natką.