Sposób przygotowania:
Makaron w sosie serowo - pieczarkowymETAP 1:
W garnku rozpuścić masło. Wrzucić posiekaną cebulę i obrane i pokrojone pieczarki. Dusić kilkanaście minut. W razie potrzeby podlać odrobiną wody lub bulionu gdyby się przypalało.
Po kilkunastu minutach wlać śmietanę. Doprawić sos solą, pieprzem, roztartym majerankiem i posiekanym koperkiem.
Dusić jeszcze kilkanaście minut. W tym czasie na patelni usmażyć mięso z kurczaka pokrojone na kawałki, doprawione solą i pieprzem i obtoczone w mące. Usmażone mięso przełożyć do sosu i wymieszać.
Dodać serki topione i podgrzewać do ich całkowitego roztopienia. Osobno ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu. Makaron odcedzić i wyłożyć na talerze. Polać sosem.
Można posypać żółtym serem.