Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Makaron z beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Rewelacyjna, jarska potrwa. Delikatny smak i wyborny aromat. Skomponowany z sosem beszamelowym zaskoczy każdego smakosza.

Makaron z beszamelem

Składniki:

Makaron z beszamelem

 

Sposób przygotowania:

Makaron z beszamelem
Gotujemy makaron. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kółka. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Pietruszkę drobno siekamy. Naczynie żaroodporne nacieramy masłem. Układamy warstwami. najpierw makaron, następnie jajka, cebulę. posypujemy natką i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy sos beszamelowy z masła, maki, wody i śmietany. Zalewamy nasz makaron. Na wierzchu układamy masło i układamy plastry sera. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30-40 minut. Podajemy z surówką jako danie obiadowe.