Sposób przygotowania:
Makaron z bukietem papryk i groszkiem
Na klarowanym maśle usmażyć poszatkowana cebulę oraz umyte i pokrojone w kostkę pieczarki. Por przekroić dwa razy wzdłuż, posiekać i sparzyć na durszlaku, dokładnie płucząc. Dodać go do składników na patelni i wymieszać. Papryki umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić w niewielką kostkę, również wrzucić na patelnię. Na końcu dokładnie wyszorować cukinię, pokroić w plastry lub półplastry. Wcześniej można obrać, choć nie jest to konieczne. Dodać do warzyw na patelni, wymieszać. Posypać lubczykiem, papryką, curry, odrobiną soli i pieprzem. Można przykryć i dusić do uzyskania miękkości składników. Podczas gdy warzywa się duszą, ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzić i poczekać aż trochę ostygnie. Następnie gotowe składniki – warzywa i makaron – połączyć, delikatnie wymieszać. Ser camembert pokroić na mniejsze kawałki, dodać do makaronu. Posypać również groszkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!