Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią i portugalskim serem
Cukinię pokroić na kawałki i krótko grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej.
Na zwykłej patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, a po chwili pokrojony szpinak i mieszać do czasu, aż zwiędnie.
Ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu makaron odcedzić na durszlaku, a do garnka, w którym się gotował wlać 2 łyżki oliwy i postawić na małym ogniu. Następnie do garnka włożyć przecedzony makaron, grillowaną cukinię, szpinak i pokrojone suszone pomidory. Doprawić solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem, delikatnie wymieszać.
Podawać posypane tartym serem. U mnie był to portugalski ser Serra da Vila o bardzo zdecydowanym smaku zrobiony z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.
Na zwykłej patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, a po chwili pokrojony szpinak i mieszać do czasu, aż zwiędnie.
Ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu makaron odcedzić na durszlaku, a do garnka, w którym się gotował wlać 2 łyżki oliwy i postawić na małym ogniu. Następnie do garnka włożyć przecedzony makaron, grillowaną cukinię, szpinak i pokrojone suszone pomidory. Doprawić solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem, delikatnie wymieszać.
Podawać posypane tartym serem. U mnie był to portugalski ser Serra da Vila o bardzo zdecydowanym smaku zrobiony z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.