Sposób przygotowania:
Makaron z dynią, mięsem mielonym i szpinakiem
Masło rozpuszczamy na patelni. Wrzucamy dynię, Przez 10 minut podsmażamy. Przekładamy do garnka.
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy. Dokładamy mięso mielone. Solimy, pieprzymy. Doprawiamy słodką papryką. Smażymy aż straci kolor surowizny.
Sparzone i obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Dokładamy do mielonego i dusimy jeszcze przez 5 minut pod przykryciem.
Do dyni dodajemy mięso z pomidorami. Dokładamy szpinak. Wlewamy szklankę bulionu. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy, pieprzymy do smaku. Doprawiamy jeszcze słodką papryką i oregano. Gotujemy ok. 5 minut.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy sosem.
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy. Dokładamy mięso mielone. Solimy, pieprzymy. Doprawiamy słodką papryką. Smażymy aż straci kolor surowizny.
Sparzone i obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę. Dokładamy do mielonego i dusimy jeszcze przez 5 minut pod przykryciem.
Do dyni dodajemy mięso z pomidorami. Dokładamy szpinak. Wlewamy szklankę bulionu. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy, pieprzymy do smaku. Doprawiamy jeszcze słodką papryką i oregano. Gotujemy ok. 5 minut.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy sosem.