Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z cukinią i warzywami
Cebulkę od szczypiorku pokroić i wrzucić na patelnię (szczypiorek pokroić i odłożyć) dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Wlać łyżkę oleju i przesmażyć warzywa.
Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i przesmażyć. Warzywa przesypać do naczynia żaroodpornego. Dodać porwane liście oczyszczonego szpinaku.
Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych warzyw.
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na drugiej łyżce oleju. W międzyczasie ugotować makaron na pół twardo. Odcedzić.
Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku. Do naczynia z warzywami dodać bakłażana i makaron, polać sosem i zamieszać.
Posypać startym serem i zapiekać około 30 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem posypać odłożonym szczypiorkiem.
Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla i przesmażyć. Warzywa przesypać do naczynia żaroodpornego. Dodać porwane liście oczyszczonego szpinaku.
Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do pozostałych warzyw.
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na drugiej łyżce oleju. W międzyczasie ugotować makaron na pół twardo. Odcedzić.
Przygotować sos: wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku. Do naczynia z warzywami dodać bakłażana i makaron, polać sosem i zamieszać.
Posypać startym serem i zapiekać około 30 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem posypać odłożonym szczypiorkiem.