Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kurczakiem i bakłażanami
Kurczaka pozbawiamy błon itd. Nacieramy oliwą, pieprzem, solą i czosnkiem. Odstawiamy i robimy sos. 2 puszki pomidorów wlewamy do rondelka, dodajemy trochę cukru aby pozbyć się kwaśnego posmaku. Odstawiamy. Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy w plastry. Każdy plaster obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na złocisty kolor. Po usmażeniu posypujemy vegetą, warzywkiem czy co tam mamy pod ręką:) Na patelni grillowej lub jak ktoś nie ma na zwykłej lekko obsmażamy z obu stron kurczaka. Gotujemy makaron aldente i mieszamy z połową sosu pomidorowego. Dodajemy na oko parmezanu. Tak przygotowany makaron wykładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Na makaron kładziemy piersi z kurczaka wszystko zalewamy resztą sosu. Na kurczaku układamy plasterki szynki na szynce plastry bakłażana a na wierzch plasterki mozzarelli. Wszystko wstawiamy do piekarnika ustawionego na 200 stopni gdzieś na 15 min.