Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i sosem śmietanowym
Piersi z kurczaka kroje drobno i wrzucam na patelnie na odrobinkę oleju. W tym czasie cebulę obieram i kroję w dowolne kawałki - piórka lub w kostkę. Chwilę podsmażam razem i dodaję odrobinę wody ok 1/4 szklanki. Całość podgotowuję i dodaję posiekaną kapustę pekińską oraz mieszam. Dodaję kilka kulek pieprzu. Doprawiam całość solą, pieprzem oraz chili wg upodobania. Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie od miękkości. Gdy wszystkie składniki ładnie się ze sobą podsmażą i połączą sos zaciągam śmietaną i jeszche chwile podsmażam najlepiej pod przykryciem aż sosik nam zgęstnieje Dodaję suszony szczypior z suszonymi pomidorami, mieszam i danie jest gotowe do podania. Sos z mięsem podaje na ciepło na makaronie.