ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaron z mascarpone i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na smaczny, sycący obiad bądź też na szybką kolację.

Makaron z mascarpone i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z mascarpone i szpinakiem

 

  • Składniki na porcje dla 4-5 osób

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z mascarpone i szpinakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wlewamy oliwę i wkładamy szpinak. Na wolnym ogniu rozmrażamy go, a gdy się rozmrozi, dodajemy pokrojony w kawałki ser feta. Mascarpone mieszamy z wyciśnięty przez praskę czosnkiem, i również dodajemy do reszty składników na patelni. Wszystko trzymamy na ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gdy makaron się ugotuje, odcedzamy go i dodajemy do szpinaku z serem na patelni. Mieszamy wszystko razem, w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą (ostrożnie z solą, gdyż feta jest słona). Smacznego!
Makaron z mascarpone i szpinakiem
Mrożony szpinak jest łatwo dostępny cały rok.
Makaron z mascarpone i szpinakiem
Mascarpone stanowi trzon naszego szpinakowego sosu.
Makaron z mascarpone i szpinakiem
Ser feta urozmaici smak i nada mu charakteru.
Makaron z mascarpone i szpinakiem
Dzięki mascarpone nasz sos będzie kremowy i pyszny.