Sposób przygotowania:
Mięsne kulki w sosie 3 x P i makaron
Przygotowanie mięsnych kulek: Do miski przełożyć mięso. Obraną cebulkę drobniutko pokroić i dodać do mięsa. Ser zetrzeć na drobnych oczkach i przełożyć do miski z mięsem. Dodać przyprawy (razem z rozmarynem), wsypać bułkę tartą i wyrobić mięso. Jeśli będzie za suche wlać odrobinę wody i dokładnie wmieszać ją w mięso. Uformować kuleczki mięsne wielkości piłki do ping-ponga i odstawić je do lodówki na około 30 minut. Przygotowanie sosu 3 x P: Cebulę pokroić w mała kostkę. Obie papryki umyć, osuszyć i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić je w małą kostkę. Na patelni rozgrzać smalec i wrzucić na niego cebulkę, zeszklić. Po chwili dodać obie papryki i chwilę je smażyć. W między czasie obrać pomarańcze ze skórki, dokładnie usunąć białe części i pokroić owoce w plasterki.Do blendera wrzucić pomidory razem z sokiem a także pomarańcze i zmiksować. Na patelnię wlać łyżkę sosu teriayki i gdy częściowo sos odparuje wsypać mąkę i dokładnie połączyć ją z zawartością patelni. Wlać mieszankę z blendera i zamieszać. Dodać koncentrat, dokładnie wmieszać go w sos i zagotować. Zdjąć z ognia i doprawić pieprzem i papryką.Z lodówki wyjąć kulki mięsne i obsmażyć je na patelni a następnie przełożyć je do sosu i dusić razem około 20 minut,pilnować aby się nie przypalił sos bo jest dosyć gęsty i słodki. Makaron ugotować do miękkości. Na talerz 3-4 łyżki makaronu, polać sosem i ułożyć kilka kulek mięsnych. Przed podaniem można udekorować szczypiorkiem. Podawać gorące. Smacznego!