SUPERPRZEPIS

mięsne kulki w sosie bolońskim

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3
mięsne kulki w sosie bolońskim Więcej zdjęć (5)

zamiast zwykłego makaronu z sosem..

Składniki:

mięsne kulki w sosie bolońskim

 

 

 

  • spaghetti
  • olej,sól

Sposób przygotowania:

mięsne kulki w sosie bolońskim
Z miesa, jajka,bułki,przypraw i czosnku wyrabiamy mięsną masę.Formujemy małe kotleciki.Obtaczamy je w bułce tartej i obsmażamy na oleju na złoty kolor.
Czosnek i cebulę drobno siekamy,podsmażamy na oleju.Dodajemy pomidory z puszki i dusimy ok 10 min.Zagęszczamy sos mąką i doprawiamy ziołami do smaku.
Podajemy z (ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem oleju )makaronem.
mięsne kulki w sosie bolońskim
z mięsa i dodatków wyrabiamy małe kotleciki
mięsne kulki w sosie bolońskim
obsmażamy je na rozgrzanej patelni z obu stron
mięsne kulki w sosie bolońskim
podsmażamy cebukę i czosnek,dodajemy pomidory,przyprawiamy i zagęszczamy
mięsne kulki w sosie bolońskim
makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z łyżką oleju