gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Makaron z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pieczarki smażymy, dodajemy smietany i ser, doprawiamy i wszystko razem mieszamy. Gotujemy makaron, ugotowany mieszamy z sosikiem.

Makaron z pieczarkami.

Składniki:

Makaron z pieczarkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami.
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, smażymy na rozgrzanym maśle lub margarynie pod przykryciem do czasu aż zmiekną, od czasu do czasu mieszając. Gdy pieczarki będą juz miekkie doprawiamy sola i pieprzem i jeszcze chwile smażymy. Do pieczarek dodajemy śmietany i mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami w proszku i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Gdy już mamy doprawiony sosik dodajemy ser, może być w plasterkach lub starty na tarce. Gotujemy makaron. Po ugotowaniu możemy makaron wymieszać z sosikiem ( ja tak właśnie robie) albo polać sosik makaronem. Życze smacznego :)

Tagi:

makaron sery ser