dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Makaron z piekła rodem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ogniste danie dla odważnych:)

Makaron z piekła rodem

Składniki:

Makaron z piekła rodem

 

  • opakowanie makaronu penne
  • 6 papryczek chili
  • 1/2 kg pomidorów
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • pieprz cayenne
  • chili w proszku
  • tabasco
  • 15 dag startego sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Makaron z piekła rodem
Papryczki chili oczyścić z gniazd nasiennych i posiekać,cebulę drobno pokroić,czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić wymienione składniki na rozgrzany olej i smażyć jakieś 8 minut na wolnym ogniu często mieszając.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w kostkę i wrzucić do rondla,dolać pół szklanki wody, podsmażone chili,cebulę i czosnek i doprawić do smaku pieprzem solą,pieprzem cayenne i chili w proszku.Dusić pod przykryciem przez pół godziny aż sos zrobi się gęsty.W wodzie z 2 łyżkami oliwy z oliwek ugotować makaron,aby był al dente.Gotowym sosem polać makaron i posypać startym serem żółtym.

Tagi:

makaron sery ser