goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Makaron z potrawką z królika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój ulubiony sposób podania królika :)

Makaron z potrawką z królika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron z potrawką z królika

 

Sposób przygotowania:

Makaron z potrawką z królika
Królika oczyszczamy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Przekładamy królika do naczynia do zapiekania nasmarowanego tłuszczem, obkładamy pokrojoną cebulą, suszonymi śliwkami. Zapiekamy. Królika oddzielamy od kości, rozdrabniamy. Mieszamy go z powstałym podczas pieczenia sosem, następnie dodajemy przecier pomidorowy. Potrawkę podajemy z ugotowanym makaronem.
Makaron z potrawką z królika
Do rozdrobnionego mięsa dodajemy przyprawy