Sposób przygotowania:
Makaron z serem feta i dodatkami.
Ser feta należy pokroić w kostkę, a suszone pomidory na mniejsze części. Na patelni podsmażamy szpinak z 3 ząbkami czosnku, do momentu odparowania wody, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Śmietanę (200g) należy połączyć z wodą (250ml), dodać sos „Pomysł na..” i wszystko dokładnie wymieszać. Sos należy podgrzać w garnku lub na patelni, ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje, to sos dodajemy szpinak oraz ser feta i pokrojone suszone pomidory. Wszystko mieszamy i podgrzewamy aż sos zgęstnieje.Makaron gotujemy w garnku z posoloną wodą przez 10 minut. Ugotowany makaron przekładamy do miski i zalewamy przygotowanym sosem, wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy makaron z sosem przekładamy na talerz i dekorujemy bazylią.