Sposób przygotowania:
Makaron z sosem grzybowym
Mieszane grzyby leśne oczyścić z pozostałości runa leśnego (liści, trawy, igieł z choinek), szybko opłukać pod letnią wodą i odsączyć na sicie lub przy użyciu wirówki do sałaty.
Grzybki pokroić w dowolne kawałki, ale nie powinny być zbyt drobne. Posiekać cebulę i zeszklić z dodatkiem soli na maśle świeżym lub klarowanym.
Dodać rozdrobnione grzyby i doprawić całość pieprzem, czosnkiem, solą i ew. płynną przyprawą do potraw. Dusić przez ok. 20-25 minut i w trakcie duszenia podlać niewielką ilością wody albo zimnego mleka.
Przed podaniem doprawić do smaku - podawać z ulubionym makaronem.
Grzybki pokroić w dowolne kawałki, ale nie powinny być zbyt drobne. Posiekać cebulę i zeszklić z dodatkiem soli na maśle świeżym lub klarowanym.
Dodać rozdrobnione grzyby i doprawić całość pieprzem, czosnkiem, solą i ew. płynną przyprawą do potraw. Dusić przez ok. 20-25 minut i w trakcie duszenia podlać niewielką ilością wody albo zimnego mleka.
Przed podaniem doprawić do smaku - podawać z ulubionym makaronem.