wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Makaron ze szpinakiem..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mleko wlewamy do garnka i dodajemy nierozmrożony szpinak (najlepiej w całości a nie rozdrobniony). Dodajemy sery i gotowe. Mniam!

Makaron ze szpinakiem..

Składniki:

Makaron ze szpinakiem..

 

  • 50 ml mleka
  • 400 g szpinaku mrożonego
  • 40dkg sera pleśniowego
  • 2 serki topione śmietankowe lub ziołowe
  • sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem..
Do garnuszka wlewamy odrobinę mleka i dorzucamy szpinak.Kiedy szpinak się rozpuści dodajemy ser pleśniowy (najlepiej Lazur) i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy serki topione i doprawiamy do smaku sola i pieprzem najlepiej zołowym. Podajemy z makaranonem(najlepiej wstązki lub rurki). Życzę smacznego!!!

Tagi:

sery szpinak ser