Sposób przygotowania:
Makaroni z sosem ziemniaczanym serowym
Ugotować 1 kg makkaroni w średnio osolonej wodzie jak będą miękkie to odcedzić i przelać zimną wodą .Obieramy ziemniaka i płuczemy następnie kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie
Przeciskamy przez praskę lub sito .Masę ziemniaczaną i wkładamy do naczynia ,dodajemy masła i kwaśnej śmietany ,przyprawiamy solą i białym pieprzem .Sos powinien być zawiesisty nie za gęsty .Umieszczone w naczyniu makkaroni polewamy sosem i podgrzewamy 5 minut na małym ogniu po 5 minutach posypujemy starty na drobno ser i gotowe do zjedzenia
Przeciskamy przez praskę lub sito .Masę ziemniaczaną i wkładamy do naczynia ,dodajemy masła i kwaśnej śmietany ,przyprawiamy solą i białym pieprzem .Sos powinien być zawiesisty nie za gęsty .Umieszczone w naczyniu makkaroni polewamy sosem i podgrzewamy 5 minut na małym ogniu po 5 minutach posypujemy starty na drobno ser i gotowe do zjedzenia