Sposób przygotowania:
Makaronotto z imbirem i kurczakiem
Na rozgrzanych 2 łyzkach oliwy obsmażyłam pokrojonego w kostki kurczaka, dodałam połowę imbiru pokrojonego w słupki i posiekane ząbki czosnku. Smażyłam jakieś 10 minut. Dodałam makaron i zalałam 200 ml wody. Dusiłam aż makaron wsiąknął wodę po czym dodałam reszte imbiru i 150 ml wody. Dusiłam dalej i dodałam pietruszkę z lubczykiem. Mozna dodać jeszcze wodę (100-150 ml) jeśli ktoś uważa że makaron jest zbyt twardy. Dolałam śmietanę kremówkę i lekko gotowałam ciągle mieszając. Gry lekko zgęstniało dodałam połowe pokrojonego w cienkie słupki sera żółtego (reszte zachowałam do posypania na talerzu). Mieszałam jeszcze chwilę i na końcu dodałam przyprawy: odrobinę soli i pieprzu.