Sposób przygotowania:
Makaronowa patelnia Eli
Piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w słupki. Wymieszać sos chili, olej, paprykę słodką, czosnek i sól. Marynatę dodać do mięsa, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Papryki umyć, usunąć szypółki i nasiona. Pokroić papryki w słupki długości około 3 cm. Pomidory umyć, naciąć górę na krzyż i parzyć wrzątkiem przez minutę. Odlać wrzątek i zalać pomidory zimną wodą. Po odlaniu wody obrać pomidory ze skórki, przekroić na ćwiartki i usunąć nasiona. Miąższ pomidorów pokroić w paski. Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule pokroić. Na gorącą patelnię wyłożyć mięso wraz z marynatą i usmażyć. Gotowe mięso wyjąć łyżką cedzakową do dużego rondla. Na patelnię po mięsie dodać cebulę, pieczarki, papryki, pomidory i smażyć około 5 minut. Pieczarki i warzywa dodać do mięsa. Makaron pokruszyć. Przyprawy z torebek wymieszać z 600 ml wody i wlać do mięsa z warzywami. Do całości dodać makaron i gotować na małym ogniu aż woda wyparuje. Smacznego!