eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Makaronowa patelnia Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie i pyszne danie z kurczakiem,warzywami i makaronem.

Makaronowa patelnia Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowa patelnia Eli

 

  • 3 duże pojedyncze piersi kurczaka
  • 1 łyżka sosu chili słodko-ostry
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 4 większe pomidory
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 paczki makaronowa patelnia

Sposób przygotowania:

Makaronowa patelnia Eli
Piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w słupki. Wymieszać sos chili, olej, paprykę słodką, czosnek i sól. Marynatę dodać do mięsa, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Papryki umyć, usunąć szypółki i nasiona. Pokroić papryki w słupki długości około 3 cm. Pomidory umyć, naciąć górę na krzyż i parzyć wrzątkiem przez minutę. Odlać wrzątek i zalać pomidory zimną wodą. Po odlaniu wody obrać pomidory ze skórki, przekroić na ćwiartki i usunąć nasiona. Miąższ pomidorów pokroić w paski. Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule pokroić. Na gorącą patelnię wyłożyć mięso wraz z marynatą i usmażyć. Gotowe mięso wyjąć łyżką cedzakową do dużego rondla. Na patelnię po mięsie dodać cebulę, pieczarki, papryki, pomidory i smażyć około 5 minut. Pieczarki i warzywa dodać do mięsa. Makaron pokruszyć. Przyprawy z torebek wymieszać z 600 ml wody i wlać do mięsa z warzywami. Do całości dodać makaron i gotować na małym ogniu aż woda wyparuje. Smacznego!
Makaronowa patelnia Eli
Piersi kurczaka umyć osuszyć i pokroić w słupki.
Makaronowa patelnia Eli
Wymieszać sos chili olej paprykę słodką czosnek i sól.Marynatę dodać do mięsa wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny.
Makaronowa patelnia Eli
Papryki obrane ze skórki i pestek pomidory cebule i pieczarki pokroić jak na xdjęciu.
Makaronowa patelnia Eli
Makaron pokruszyć i na koniec dodać do potrawy.