Sposób przygotowania:
Makaronowa pizza Eli
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w pół krążki. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą i pieprzem. Całość smażyć aż sok odparuje i ostudzić. Umytą paprykę oczyścić z szypółki i nasion. Paprykę pokroić w paski. Boczek wędzony pokroić w cienki plasterki i obsmażyć na suchej patelni. Wyjąć boczek na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby odsączyć tłuszcz. Tortownicę (26 cm) wysmarować masłem i wyłożyć makaron. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. 1/3 sera rozsypać na makaron. Włożyć tortownicę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i piec makaron aż ser się rozpuści. wyjąć makaron z piekarnika,posmarować keczupem i posypać.połową pozostałego sera. Na serze rozłożyć pieczarki z cebulą,paprykę i boczek. Całość posypać pozostałym serem. Tortownicę włożyć jeszcze do piekarnika i zapiekać aż ser się lekko zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika podzieklć na porcje i podawać, Smacznego!