eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Makaronowa pizza Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pizza,tym razem na makaronowym spodzie.

Makaronowa pizza Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowa pizza Eli

 

Sposób przygotowania:

Makaronowa pizza Eli
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać z łupinek i pokroić w pół krążki. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,doprawić solą i pieprzem. Całość smażyć aż sok odparuje i ostudzić. Umytą paprykę oczyścić z szypółki i nasion. Paprykę pokroić w paski. Boczek wędzony pokroić w cienki plasterki i obsmażyć na suchej patelni. Wyjąć boczek na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby odsączyć tłuszcz. Tortownicę (26 cm) wysmarować masłem i wyłożyć makaron. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. 1/3 sera rozsypać na makaron. Włożyć tortownicę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i piec makaron aż ser się rozpuści. wyjąć makaron z piekarnika,posmarować keczupem i posypać.połową pozostałego sera. Na serze rozłożyć pieczarki z cebulą,paprykę i boczek. Całość posypać pozostałym serem. Tortownicę włożyć jeszcze do piekarnika i zapiekać aż ser się lekko zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika podzieklć na porcje i podawać, Smacznego!
Makaronowa pizza Eli
Tortownicę (26 cm) wysmarować masłem i wyłożyć makaron.
Makaronowa pizza Eli
Na serze rozłożyć pieczarki z cebulą i paprykę.
Makaronowa pizza Eli
Na wierzchu pizzy rozłożyć podsmażony boczek.
Makaronowa pizza Eli
Całość posypać pozostałym żółtym serem....