Sposób przygotowania:
Makaronowa pizza z pesto i mozzarellą
Sposób przyrządzenia : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odstawiamy.Sos beszamelowy :Z mąki i masła robimy zasmażkę.Powoli wlewamy letnie mleko stale mieszając.Kiedy zacznie gęstniec doprawiamy solą i gałką muszkatałową.Mieszamy z makaronem.Wykładamy na natłuszczonej tortownicy.Wygładzamy delikatnie wierzch.
Sos pesto : Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu ( tak by było czuc drobniutkie kawałeczki ). Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.Całośc : Przygotowanym sosem pesto smarujemy makaron. Układamy przekrojone na pół pomidorki i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Posypujemy szczyptą oregano i delikatnie polewamy wierzch olejem z czosnkiem i bazylią ( by wierzch nie zrobił się suchy ). Wkładamy do nagrzanego na ok. 180 C piekarnika na ok 20-25 minut. Zajadamy!
Sos pesto : Wszystkie składniki ucieramy w moździerzu ( tak by było czuc drobniutkie kawałeczki ). Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.Całośc : Przygotowanym sosem pesto smarujemy makaron. Układamy przekrojone na pół pomidorki i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Posypujemy szczyptą oregano i delikatnie polewamy wierzch olejem z czosnkiem i bazylią ( by wierzch nie zrobił się suchy ). Wkładamy do nagrzanego na ok. 180 C piekarnika na ok 20-25 minut. Zajadamy!
kołczu
marietta