Sposób przygotowania:
Makaronowa sałatka z warzywami i kurczak
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Mięso umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski dodać bazylie suszoną i przyprawę do kurczaka,wymieszać wszystko dokładnie. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso. Gotowe zdjąć łyżką cedzakową z patelni i zostawić do ostygnięcia. Pekinkę pokroić w cienkie paseczki i przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć. Przełożyć do miski. Paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Ogórka pokroić w małą kostkę a szczypiorek posiekać. Dodać do pozostałych składników. Warzywa puszkowe odsączyć z zalewy,opłukać i pozostawić do odcieknięcia. Dodać do miski i wymieszać. Następnie dodać mięso i także wymieszać. Na koniec dodać makaron i znów wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i dodać majonez. Po raz ostatni dokładnie wymieszać i odstawić na około 2 godziny do lodówki. Smacznego!