Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z pieczarkami
Makaron ugotowac w osolnej wodzie, ale tak aby nie byl jeszcze calkiem miekki. Osaczyc. Z masla i maki zrobic jasna zasmazke, dodac do niej mleko i smietane. Posolic i popieprzyc. Pieczarki oczyscic, pokroic w cwiartki i usmazyc. Po usmazeniu popieprzyc i posolic. Dodac do sosu jaki powstal z zasmazki i mleka. Makaron wymieszac z sosem z grzybami. Przelozyc do naczynia na zapiekanke. Z szynki uformowac rozki, poukladac je na makaronie. Do kazdego rozka dac po troche creme fraiche. Calosc posypac serem i zapiec ok. 20 minut. Podawac z zielona salata :) Smacznego!
PaniMISIOWA
Tylko co to jest creme fraiche???
Glumanda
Jesli nie masz..tego, to gesta smietana tez zrobi swoje :)
Natala1210