Sposób przygotowania:
makaronowe slimaki z miesem
mieszamy make grysik 3jajka 1lyz.ol.1lyz.soli.7lyzek wody robimy ciasto,i zostawiamy pod przykryciem ok.30 min. Cebule iczosnek pietrusz.drobno kroimy ,dajemy do miesa mielonego razem zbulka tarta i 2jajami i przyprawiamy calosc. Ciasto walkujemy cienko ok.2mm w ksztalcie prostokata calosc pokrywamy masa miesna zostawiajac ok.2cm na brzegach wolne,w celu zawiniecia ich do srodka Nastepnie rolujemy w rolade.Wloszczyzne drobno kroimy i w1 lyzce oleju lekko dusimy 5 min.pomidor kroimy w kostke,razem z 200 ml.wywaru miesnego dusimy dodajemy smietane i przyprawiamy.Nastepnie maslo ireszta oleju podgrzewamy i dajemy przedtem przygotowane ciasto pokrojone w poprzek o grubosci 2-3 cm ,calosc pieczemy ok.5min. z kazdej strony. Gdy upieczone na zloty kolor, polewamy sosem,i do dziela bo warto!!!
Persik