Sposób przygotowania:
Makaronowe tarteletki Mamma Mia z kurkami
Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie i odcedzić. Schłodzić i potem przed nakładaniem do foremek przelać lekko wodą gdyby się skleił i ponownie odcedzić. Foremki do tarteletek wysmarować masłem lub margaryną i nałożyć do nich makaron. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebule i podsmażyć a potem dodać rozmrożone kurki i smażyć 2 minuty. Posolić i popieprzyć. Tak przygotowane kurki wyłożyć na makaron w foremkach. Do miski wbić jajka, dodać mleko, zetrzeć ser na drobnych oczkach i dodać przyprawy. Wymieszać wszystko i łyżką rozlać na wszystkie foremki. Posypać koperkiem ( może być świeży lub mrożony ). Tarteletki zapiekać 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać na gorąco.