Sposób przygotowania:
Makaronowy garnek
Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie i odcedzić. Kiełbasę pokroić w plasterki, cebulę po obraniu i umyciu w kostkę. Do garnka wlać kilka łyżek oleju, rozgrzać go i wrzucić kiełbasę i cebulę. Podsmażyć a następnie dodać paprykę i kurki oraz koperek i dalej chwilę smażyć dodając odrobinę soli i pieprzu od czasu do czasu mieszając. Jajka rozbełtać ze śmietaną, solą, pieprzem czubrycą i czosnkiem. Makaron wrzucić do garnka z podsmażonymi składnikami i mieszając połączyć ze sobą. Na koniec wlać masę jajeczno śmietanową i mieszać a potem podsmażać do ścięcia się jajek. Gdyby okazało się, że danie jest mało doprawione doprawić i ponownie wymieszać po czym podawać gorące.
2milutka
zewa
Pyszne, pyszne :)