Sposób przygotowania:
Makaronowy garnek
Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Mięso wymieszać z jajkiem,bułką tartą,solą i pieprzem. Z masy mięsnej zrobić małe pulpeciki i obtoczyć je w mące. W garnku zagotować wodę z łyżeczkę vegety. Pomidory z puszki i bazylię zmiksować blenderem. Zmiksowane pomidory z bazylią dodać do garnka. Do gotującego się sosu wrzucać pulpety. Dodać koncentrat,sól , pieprz i zioła prowansalskie. W kubku wymieszać mąkę z woda i wlać do sosu i gotować 5 minut. Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki pokroić w plasterki. Na rozgrzanej patelni,zeszklić cebulkę i podsmażyć pieczarki. Cebulę i pieczarki wrzucić do sosu. Ugotowany makaron wrzucić do sosu i wymieszać ,aby makaron połączył się z sosem..