Sposób przygotowania:
Makaronowy przysmak
Makaron Tagliatelle ugotować w osolonej wodzie „al dente”. Odstawić na chwilę.Margarynę roztopić, pokroić w kostkę cebulę, delikatnie zrumienić na patelni. Następnie dodać fileta pokrojonego w kostkę, Dodać 1/3 szklanki białego wina. Poczekać aż odparuje. Pomidory z puszki przetrzeć przez sitko. Dodać na patelnię. Chwilę podsmażyć. Następnie wlać szklankę wody i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Mąkę roztrzepać w śmietanie. Zalać sos. Przyprawić i mieszać jeszcze chwilkę aż sos zgęstnieje.Makaron wyłożyć na talerze. Polać każdy talerz sosem. Następnie na każdy zetrzeć po trochu sera żółtego i posypać poszatkowaną natką pietruszki. Udekorować cząstkami pomidora.