Sposób przygotowania:
Makowe roladki w masie serowej
Ze składników do ciasta zarobić ciasto .Podzielić na 5 części. Z dwóch upiec 2 placki. Z trzech części ciasta zrobić 3 rolady i w środek wyłożyć masę makowę.Rolady ułozyć na blaszce wyrównać by stanowiły jednolity placek Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Masa makowa do przełożeniaMak sparzyć i zmielić, dodać żółtka ,cukier margarynę i utrzeć.Z białek ubić pianę . Do maku dodać wszystkie składniki a na koniec pianę. Tą masą przełożyć 3 rolady.
Masa serowa
Ser wymieszać z cukrem żółtkami i cukrem waniliowym. Smażyć 5 minut. Budyń rozpuścić w zimnym mleku i zagotować Dodać do masy serowej i wymieszać Ciepłą masą przełożyć 2 placki. Do formy wyłożyć placek pierwszy ser placek z rolad, ser i drugi placek .Wszystko polać polewą.
Masa serowa
Ser wymieszać z cukrem żółtkami i cukrem waniliowym. Smażyć 5 minut. Budyń rozpuścić w zimnym mleku i zagotować Dodać do masy serowej i wymieszać Ciepłą masą przełożyć 2 placki. Do formy wyłożyć placek pierwszy ser placek z rolad, ser i drugi placek .Wszystko polać polewą.