Sposób przygotowania:
Makowe z jabłkami
Z jajek oddzielam białka od żółtek, żółtka ucieram z cukrem i masłem, następnie dodaję masę makową i proszek do pieczenia, całość miksujędosypując grysik i cukier.
Jabłka myję , obieram ze skórki i wyciągam gniazda nasienne. Następnie trę na tarce o grubych oczkach. Utarte dodaję do ciasta i mieszam. Białka ubijam na sztywno, i mieszam delikatnie z masą makową.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, i układam na niej herbatniki. Wylewam na nie masę. Wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C , i piekę około 50 minut.
Po ostudzeniu można polać polewą i udekorować migdałami.
Jabłka myję , obieram ze skórki i wyciągam gniazda nasienne. Następnie trę na tarce o grubych oczkach. Utarte dodaję do ciasta i mieszam. Białka ubijam na sztywno, i mieszam delikatnie z masą makową.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, i układam na niej herbatniki. Wylewam na nie masę. Wkładam do nagrzanego piekarnika, 180 st. C , i piekę około 50 minut.
Po ostudzeniu można polać polewą i udekorować migdałami.
mysza75
Ela Dz
zbysiowa
Super połączenie Elu, polecam:)