Sposób przygotowania:
Makowiec na półkruchym spodzie
Mąkę przesiewamy ,mieszamy z proszkiem do pieczenia zmieszać z cukrem jajkami i margaryną i zrobić ciasto
i włożyć je do lodówki na 40 minut .potem ciasto rozwałkować i ułożyć na nasmarowanej blachy i pieczemy w gorącym piekarniku na około 25 minut,
Między czasie sparzyć mak i odcedzić i od razu zmielić przez maszynkę następnie z wody i cukru przygotować syrop i zmieszać go z makiem i gotować na małym ogniu przez około 10-15 minut nie zapominając ciągle go mieszając na koniec dodać margarynę i bakalie masę króciutko podsmażyć i wylać na upieczone ciasto
i włożyć je do lodówki na 40 minut .potem ciasto rozwałkować i ułożyć na nasmarowanej blachy i pieczemy w gorącym piekarniku na około 25 minut,
Między czasie sparzyć mak i odcedzić i od razu zmielić przez maszynkę następnie z wody i cukru przygotować syrop i zmieszać go z makiem i gotować na małym ogniu przez około 10-15 minut nie zapominając ciągle go mieszając na koniec dodać margarynę i bakalie masę króciutko podsmażyć i wylać na upieczone ciasto