sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Totalna wariacja kulinarna, po prostu dodawałam to, co mi wpadło w ręce. W efekcie uzyskałam zaskakująco pyszne danie.

Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem

Składniki:

Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem

 

Sposób przygotowania:

Makrela ze szpinakiem i słonecznikiem
Proste i szybkie danie na piątkowy obiad. Rozgrzewamy łyżkę masła na patelni. Dodajemy słonecznik oraz zamrożony szpinak. Podsmażamy do momentu, aż woda prawie całkiem odpruje. Z makreli dokładnie usuwamy wszystkie ości. Kroimy ją na kawałki. Dodajemy do szpinaku. Doprawiamy czosnkiem, pieprzem ziołowym i solą. Podsmażamy jeszcze przez chwilę.

Tagi:

szpinak