Sposób przygotowania:
Małe cebularze idealne na śniadanie
W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy pokruszone drożdże,1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Mieszamy i czekamy aż drożdże nam wyrosną. W osobnej misce przygotowujemy mąkę, sól i olej. Gdy zaczyn wyrośnie przelewamy go do mąki. Wszystko zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta.Odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto nam rośnie zabieramy się za farsz. Obraną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Smażymy na patelni z odrobiną oleju, przyprawiamy. Pod koniec smażenia dodajemy mak. Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm i wycinamy szklanką kółka. Każde kółko smarujemy rozkłóconym jajkiem. Nakładamy farsz. Pieczemy w 200*C około 17 minut.