katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Małe roladki w ketchupowym sosie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczne roladki mogą być nawet z okrawków mięsa byleby dało się rozbić.Można je podać jako dodatek do obiadu albo zjeść z pieczywem.

Małe roladki w ketchupowym sosie

Składniki:

Małe roladki w ketchupowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Małe roladki w ketchupowym sosie
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze plastry. Plastry mięsa na roladki mogą być różnej wielkości. Rozbijamy mięso dość mocno tłuczkiem. Oprószamy lekko solą i pieprzem a później ziołami. Można też oprószyć tylko ziołami. Ser kroimy w słupki i układamy na przygotowanych mięsnych płatach. Każdy płat zwijamy w roladkę, obtaczamy w mące i zasmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do rondla oprószamy ziołami i podlewamy wodą albo bulionem. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do roladek. Dodać też ketchup i doprawiamy przyprawami i koncentratem do smaku. Dusić do miękkości.

Tagi:

sery zioła ser