Sposób przygotowania:
Malinowa chmurka
Ciasto kruche :
Składniki na ciasto połączyć, zagnieść. Przełożyć do foliowego woreczka, odstawić na godzinę do lodówki. Blachę o wymiarach 24 × 34 cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blachę. Piec w rozgrzanym piekarniku do 190 stop. Przez 19 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, ostudzić.
Malinowa galaretka:
Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, odstawić do przestudzenia. Następnie dodać maliny, wymieszać, odstawić do lodówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruchy spód i znów do lodówki.
Krem:
Śmietana i serek mascarpone muszą być dobrze schłodzone. Przełożyć wszystkie składniki do miski, dokładnie zmiksować. Miksujemy bardzo krótko, inaczej krem może się zważyć. Wyłożyć krem na malinową galaretkę, wyrównać, schłodzić.
Beza:
Blachę o wymiarach 24 × 34 cm, odwrócić do góry dnem, wysmarować ją tłuszczem i wyłożyć papierem. Białka jaj ubić na sztywno, następnie po trochu wsypując cukier, dalej ubijać. Piana jak będzie ubita, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną, ostrożnie wymieszać. Wyłożyć pianę na papier do pieczenia i posypać ją płatkami migdałowymi. Piec przez 60 minut w 140 stop. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.
Bezę wyłożyć na krem, odstawić blachę z ciastem do lodówki.
Składniki na ciasto połączyć, zagnieść. Przełożyć do foliowego woreczka, odstawić na godzinę do lodówki. Blachę o wymiarach 24 × 34 cm, wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blachę. Piec w rozgrzanym piekarniku do 190 stop. Przez 19 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, ostudzić.
Malinowa galaretka:
Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, odstawić do przestudzenia. Następnie dodać maliny, wymieszać, odstawić do lodówki. Tężejącą galaretkę wyłożyć na kruchy spód i znów do lodówki.
Krem:
Śmietana i serek mascarpone muszą być dobrze schłodzone. Przełożyć wszystkie składniki do miski, dokładnie zmiksować. Miksujemy bardzo krótko, inaczej krem może się zważyć. Wyłożyć krem na malinową galaretkę, wyrównać, schłodzić.
Beza:
Blachę o wymiarach 24 × 34 cm, odwrócić do góry dnem, wysmarować ją tłuszczem i wyłożyć papierem. Białka jaj ubić na sztywno, następnie po trochu wsypując cukier, dalej ubijać. Piana jak będzie ubita, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną, ostrożnie wymieszać. Wyłożyć pianę na papier do pieczenia i posypać ją płatkami migdałowymi. Piec przez 60 minut w 140 stop. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.
Bezę wyłożyć na krem, odstawić blachę z ciastem do lodówki.
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
skuter5