kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Malinowe ciasto drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Malinowe ciasto drożdżowe

Malinowe ciasto drożdżowe

Składniki:

Malinowe ciasto drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Malinowe ciasto drożdżowe
Na stolnicę przesiać mąkę, w środku zrobić dołek, wsypać do niego cukier i pokruszone drożdże, wlać małą ilość ciepłego mleka. Pozostawić na 5 minut. Zagnieść ciasto dodając resztę mleka, wymieszać z jajkiem i żółtkiem. Przykryć. Odstawić na kwadrans. Po czym rozwałkować. Na cieście ułożyć owoce, po czym z ciasta ukształtować roladę. Przykryć ściereczką. odstawić na kwadrans. Ponakłuwać widelcem. Włożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką blaszki. Piec w temp. 180 st. C do zarumienienia.