Sposób przygotowania:
Malinowe sernikobrownie
Czekolady połamać na kawałki, przełożyć do miski i stopić na parze, następnie przestudzić. Masło utrzeć na puch, powoli dodawać 25 dag cukru pudru. Ucieać około 15minut, aż masa będzie biała. Po kolei dodawać 3 jajka, po każdym dokładnie miksując. Wlać stopioną, przestudzoną czekoladę. Na koniec dodać przesianą mąkę. 3/4 masy wlać do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy o wym. 24x27cm. Twaróg utrzeć z resztą cukru pudru, jajek oraz cukrem waniliowym tak, by nie było żadnych grudek. Wylać do formy na czekoladowa masę. Ostrożnie wlać resztę masy czekoladowej. Wierzch posypać świeżymi malinami. Piec 45-60min w temp. 170st. Ostudzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
msewka
czekoladka_m