Sposób przygotowania:
Tarteletki -eksplozja smaku
Ciasto na tarteletki:
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy zimna margarynę pokrojoną cukier , proszek do pieczenia i żółtka . Zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Trzymamy dwie godzinki.
Gotujemy budyń tak jak pisze na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wody.
Owoce( brzoskwinie kroimy w plastry, arbuza w kostkę)
Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto wałkujemy , wycinamy kwadraty i wkładamy w foremki wysmarowanej margaryną , odcinamy nadmiar. Dociskamy lekko i pieczemy 10 minut w 170 stopniach .
Budyń wlewamy w ostudzone tarteletki do połowy i układamy owoce , zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy zimna margarynę pokrojoną cukier , proszek do pieczenia i żółtka . Zagniatamy ciasto. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Trzymamy dwie godzinki.
Gotujemy budyń tak jak pisze na opakowaniu.
Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wody.
Owoce( brzoskwinie kroimy w plastry, arbuza w kostkę)
Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto wałkujemy , wycinamy kwadraty i wkładamy w foremki wysmarowanej margaryną , odcinamy nadmiar. Dociskamy lekko i pieczemy 10 minut w 170 stopniach .
Budyń wlewamy w ostudzone tarteletki do połowy i układamy owoce , zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
lalunia
zbysiowa
Wyglądają kusząco:)
mysza75
lalunia
marietta