Sposób przygotowania:
Malinowy przysmak z galaretką
Sucharki rozkruszyć (np.wałkiem). Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku,pokruszone sucharki,mąkę pszenną i ziemniaczaną i zagniatamy ciasto.Migdały mieszamy z bułką tarta i obsypujemy tym natłuszczoną formę do pieczenia.Wykładamy ciasto i pieczemy 30 min. w temp.180*C.
MASA: Maliny miksujemy.Żółtka oddzielamy od białek i białka ubijamy na sztywno.Żelatyne moczymy w małej ilości wody i rozpuszczamy.Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy żelatyne.Ser łączymy ze śmietaną,dodajemy maliny,masę żółtkową-mieszamy.Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy-wylewamy na upieczone i ostudzone ciasto. Na wierzchu robimy kratkę z posypki w środek każdej kratki układamy cząstkę mandarynki i zalewamy tężejącą malinowa galaretką.Chłodzimy w lodówce.
MASA: Maliny miksujemy.Żółtka oddzielamy od białek i białka ubijamy na sztywno.Żelatyne moczymy w małej ilości wody i rozpuszczamy.Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy żelatyne.Ser łączymy ze śmietaną,dodajemy maliny,masę żółtkową-mieszamy.Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy-wylewamy na upieczone i ostudzone ciasto. Na wierzchu robimy kratkę z posypki w środek każdej kratki układamy cząstkę mandarynki i zalewamy tężejącą malinowa galaretką.Chłodzimy w lodówce.
siwa12345