Sposób przygotowania:
Malinowy rajETAP 1:
Białka ubijamy na sztywna pianę razem z cukrem, dodajemy żółtka a następnie wodę. Na samym końcu dodajemy na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem i sodą oraz olej.
Ciasto wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 40 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy aby przestygł.
ETAP 2:
Syrop malinowy mieszamy z wodą i odlewamy około pół szklanki i mieszamy z budyniem. Pozostały zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretkę. Ponownie zagotowujemy i wlewamy rozmieszany w soku budyń. Po zagotowaniu zdejmujemy masę budyniową z ognia i pozostawiamy do przestudzenia.
ETAP 3:
Masło ucieramy na puszysty krem z dodatkiem żółtek.
ETAP 4:
W następnej kolejności do krem z masła ucieramy z dodawanym po łyżce wystudzonym budyniem malinowym, a na końcu mieszamy z ubitymi na sztywną pianę białkami.
ETAP 5:
Masę wlewamy na upieczony biszkopt. Na masie układamy owoce ( ja użyłam własnych ale mrożonych gdyż o tej porze te sklepowe nie maja dla mnie smaku)
ETAP 6:
Kremówkę ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem pudrem , a następnie z żelatyna rozpuszczoną w trochę wody. Wyciskamy kleksy pomiędzy owocami. Wstawiamy do lodówki aby stężały. W tym czasie rozpuszczamy galaretki malinowe w litrze wody i gdy zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta.
SylaUla
madzik323
Dziękuję bardzo! I takie jest zapewniam :)