Sposób przygotowania:
Maliny pod chmurkąETAP 1:
Do miski wkładamy składniki i zagniatamy jednolite ciasto. Blachę o wymiarach 25x 30 smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Wylepiamy dno formy ciastem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut.
ETAP 2:
Galaretki malinowe rozpuszczamy w wrzątku i pozostawiamy do wystudzenia. Dodajemy do galaretki świeże maliny i gdy zacznie tężeć wlewamy na wystudzone ciasto. Wstawiamy do lodówki aby zgęstniała całkowicie.
ETAP 3:
Do miski miksera wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy razem z cukrem pudrem dodajemy serek mascarpone i miksujemy na sztywną pianę. Na samym końcu dodajemy żelatynę rozpuszczoną w trochę wody.
ETAP 4:
Krem śmietanowo serowy ukladamy na galaretce z malinami.
ETAP 5:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodawanym po jednej łyżce. Na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną. Formę o wymiarach takich jak do ciasta odwracamy do góry dnem ,smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Rozsmarowujemy na papierze pianę i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni i pieczemy około godziny.
ETAP 6:
Bezę po wystudzeniu układamy na cieście.
SylaUla
madzik323
Dziękuję bardzo:)