grall

grall

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Małże w śmietanie z cząbrem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty i szybki pomysł na weekend. Małże w wersji mrożonej znajdziemy w każdym supermarkecie - naturalnie jak uda się trafić na świeże, to będzie smaczniej (przymykamy oko na dobór, takich z zamrażarki).

Małże w śmietanie z cząbrem i szpinakiem

Składniki:

Małże w śmietanie z cząbrem i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Małże w śmietanie z cząbrem i szpinakiem

Etap pierwszy

Opłucz małże

Etap drugi

Na patelnię wlej około 50-100 ml wody oraz wrzuć małże (najlepiej świeże, ale mogą być zamrożone)

Etap trzeci

Powoli dodawaj śmietanę, tak żeby się nie ścięła. Następnie dodaj pozostałe składniki

Etap czwarty

Gotuj całość aż skorupy się pootwierają - zależnie od naczynia i mocy palnika (ja dusiłem na mniejszym ogniu około 15 minut)


Tagi:

szpinak