Sposób przygotowania:
Mandarynkowy filet
Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.
Mikrula
Wojtek1
zewa
Ja nie lubię oliwy i bardzo rzadko ja stosuję, dlatego smażę na oleju. Ale oczywiście można, nie powinno to zmienić smaku.
Tit
zewa
Ja właśnie też nie lubię oliwy, ale jak komuś smakuje to może smażyć. A tak jak piszesz z oliwa w połączeniu z masłem to chyba rzeczywiście będzie smaczniejsze.
Babciagramolka
Jak ja Was kocham za te wpisy o oliwie . Zawsze się ,, szczypałam , że to ja jakiś dziwoląg jestem i nie umiem dosecić smaku oliwy .A zwyczajnie oliwy nie znoszę i to nawet ta z górnej półki użyta do sałatek mnie odrzuca . Teraz czuje się uspokojona . A z dzieckiem to bym radziła sprawdzić bo może się okazać że reaguje na oliwę tak jak my i odmówi jedzenia.