Sposób przygotowania:
Marchewkowe Muffiny Elfi
Marchew obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach. Wsypuję do miski. Dodaję mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, sodę i cukier waniliowy. Wstępnie mieszam a następnie dodaję jaja, olej, cynamon i mieszam całość łyżką. Nawet nie brudzę miksera - raz dwa miesza się zwyczajnie łyżką. Nalewam do papierowych foremek i piekę w rozgrzanym piekarniku ok 20-25 minut w temp 180C aż się pięknie zarumienią. Po upieczeniu lekko studzę Krem: masło - dość miękkie, lekko rozpuszczam w mikrofalówce wlewam do miksera i dodaję stopniowo cukier puder. Miksuję na pełnych obrotach, dodaję serek i ciągle po trochu dodaję cukier puder. Powstałą masa musi być dość gęsta. Gotową masę nakładam na babeczki. Część masy można pofarbować np na niebiesko barwnikiem spożywczym.