lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Marchewkowiec z imbirem i cynamonem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak ciasto pachnące cynamonem i rozgrzewający imbir dwa w jednym . Pyszne i rozgrzewające. Wyszło rewelacyjne .

Marchewkowiec z imbirem i cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowiec z imbirem i cynamonem

 

  • 1 kostka margaryny Kasia
  • cukier trzcinowy 150 gram
  • cukier 150 gram
  • 5 jajek
  • 350 g
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki imbiru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 3 szklanki startej marchewki

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowiec z imbirem i cynamonem
Zmiksowałam jaja z cukrami na puch , dodając łyżeczkę kakao. Przesiałam mąkę z proszkiem, cynamonem , imbirem i sodą , dodałam masy jajecznej . Starłam marchewkę i odcisnęłam lekko bo miała trochę soku w sobie . Rozpuściłam margarynę i przestudzona dodawałam do ciasta . Na koniec dodałam marchewkę . Wymieszałam ciasto. Naczynie do zapiekania wysmarowałam margaryną i obsypałam mąką. Przełożyłam ciasto i wstawiłam do pieca. Piekłam 55 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu ostudzeniu posypałam cukrem pudrem
Marchewkowiec z imbirem i cynamonem
Zmiksowałam jaja z cukrami na puch , dodając łyżeczkę kakao.
Marchewkowiec z imbirem i cynamonem
Przesiałam mąkę z proszkiem, cynamonem , imbirem i sodą , dodałam masy jajecznej .
Marchewkowiec z imbirem i cynamonem
Rozpuściłam margarynę i przestudzona dodawałam do ciasta . Na koniec dodałam marchewkę .
Marchewkowiec z imbirem i cynamonem
Naczynie do zapiekania wysmarowałam margaryną i obsypałam mąką. Przełożyłam ciasto i wstawiłam do pieca. Piekłam 55 minut w 170 stopniach.