Sposób przygotowania:
Marchewkowy sernik
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Do miski wbić jajka, wsypać cukier i mikserem mieszać aż cukier się rozpuści. Potem dodać jogurt i budynie i nadal mieszać. Gdy składniki się połączą dodawać ser. Na koniec przełożyć startą marchewkę, wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami, wylać masę. Do piekarnika wstawić blaszkę z wodą a nad nią kratkę. Włożyć na kratkę formę z masą serową i piec 40 minut w 180 stopniach. Potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 30 - 40 minut. Upieczony sernik zostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystygnięcia. Zimny sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Na koniec polać stopioną czekoladą i posypać posypką.
gosiapiotrek23
zewa
Dziękuję :)
Magdalenaa
zewa
Dziękuję. Super sprawa na przemycenie warzyw :)
zbysiowa
zewa
Dziękuję :)