marion12

marion12

Kucharz
[Przepisów: 5]

Marcinki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babeczki dla małych i dużych dzieci

Marcinki

Składniki:

Marcinki

 

  • kostka margaryny
  • półtorej szklanki cukru
  • półtorej szklanki mleka
  • 4 szklanki mąki
  • łyżka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1-2 łyżki marmolady wieloowocowej
  • 2-3 jaja

 

 

Sposób przygotowania:

Marcinki
Margarynę, cukier zagotować z mlekiem i ostudzić. Wsypać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, kakao, dodać marmoladę i dobrze wymieszać. Wbić jaja i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Wylać ciasto do foremek od muffinek i piec ok 30 minut w temp 180 st