Sposób przygotowania:
Markizy wiedeńskie
Masło utrzeć mikserem na maksymalnych obrotach, dodawać stopniowo przesiany cukier puder, mielony cynamon i mleko. utrzeć na gładką masę. mąkę wymieszać z kakao, przesiać i ucierając na średnich obrotach, dodawać po łyżce masy maślanej. Nałożyć do szprycy z końcówką gwiazdką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wycisnąć szprycą okrągłe ciasteczka o średnicy ok. 5 cm. z dziurką w środku. piec ok. 12 minut w temp. 170-200 stopni Masło utrzeć mikserem, dodając stopniowo przesiany cukier puder oraz stopioną w kąpieli wodnej i ostudzoną czekoladę. masę trochę przestudzić, nałożyć do szprycy i wycisnąć na spody połowy ciastek. Złożyć po dwa spodami do środka, a wzorkiem na wierzch, oprószone cukrem pudrem:)
Persik
marietta