Magdusia1312

Magdusia1312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Markizy wiedeńskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepis na markizy cioci Lilianny

Markizy wiedeńskie

Składniki:

Markizy wiedeńskie

 

Sposób przygotowania:

Markizy wiedeńskie
Masło utrzeć mikserem na maksymalnych obrotach, dodawać stopniowo przesiany cukier puder, mielony cynamon i mleko. utrzeć na gładką masę. mąkę wymieszać z kakao, przesiać i ucierając na średnich obrotach, dodawać po łyżce masy maślanej. Nałożyć do szprycy z końcówką gwiazdką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wycisnąć szprycą okrągłe ciasteczka o średnicy ok. 5 cm. z dziurką w środku. piec ok. 12 minut w temp. 170-200 stopni Masło utrzeć mikserem, dodając stopniowo przesiany cukier puder oraz stopioną w kąpieli wodnej i ostudzoną czekoladę. masę trochę przestudzić, nałożyć do szprycy i wycisnąć na spody połowy ciastek. Złożyć po dwa spodami do środka, a wzorkiem na wierzch, oprószone cukrem pudrem:)